Guidad kanottur fra Norge til Sverige

Guidad kanottur mellan Norge–Sverige och vandring till Støa kanal

Varje onsdag kl 10 mellom 28. juni og 13. september.

Det finns många älvar och vattendrag som flyter fram genom Dalarna, och flera av dem slingrar sig mellan de två grannländerna Sverige och Norge. Följ med oss på en spännande och lärorik paddling längs Görälven, en av Sveriges vackraste älvar.

Vi lägger i kanoterna i Faxen i Norge för att med hjälp av det strömmande vattnet ta oss mot Sverige. Längs vägen kommer vi kanske se lämningar från alla de bävrar som håller till längs Görälven. När vi närmar oss gränsen till Sverige kliver vi av för att gå en kort bit till Stöa kanal. Stöa kanal byggdes under 1800-talet för att frakta timmer till Sverige. En spännande historia om strävsamt arbete och industrin under 1800-talet. Vi avslutar sedan vår paddling på Stöten Camping.

Ta med bekväma kläder och skor. Regnkläder rekommenderas. Guiding på svenska och engelska.

Information och fler upplevelser: www.exploresalen.se

Om turen

Turen er på ca 5 timmar och fungerar bra både för barnfamiljer och vuxna. Rekommenderad ålder från 8 år.

Kostnad

SEK 1290 per person, SEK 900 för barn upp till 12år, SEK 3590 för en familj om fyra. Minst 2, max 8 st deltagare. Guide, transport, kanoter, flytvest, mat och vattentäta påsar ingår. Bestill och betal på www.exploresalen.se.

Mötesplats

Start och slut på Støtens Camping, Grundforsen, 78067 Sälen. Gratis parkering.

Bokning

Till info@exploresalen.se eller or +46 (0)280-48 10 10. Bokning och betalning online på www.exploresalen.se senast kl 10 dagen innan.