Flyg med Bra till Sälen-Trysil

Välkommen till Scandinavian Mountains, allt du behöver och lite till. Den lilla men toppmoderna flygplatsen leder dig rakt ut i fjällvärlden på några minuter. Välj mellan en unik hundspanntransfer till ditt hotell, eller boka en taxi/buss för att snabbt komma ut i skidbacken. Kortaste transfern är bara 10 minuter från flygplatsen. Detta, tillsammans med skidåkningen, både utför och på längden, de oändliga möjligheterna till äventyr och våra unika mat- & dryckesupplevelser, gör vårt resmål helt oslagbart.

Skidåkning för alla smaker

Världens fjärde största skiddestination, med sju anläggningar inom 45 minuters transfer; Stöten, Hundfjället, Tandådalen, Högfjällshotellet, Lindvallen, Kläppen och Trysil. Snögaranti större delen av vintern, ski-in-ski-out, mysiga våffelstugor, liftnära boende, toppstugor, liftkapacitet som sällan ger köer, och en tradition av välpistade nedfarter, bidrar till en oslagbar kombination. Lägg dessutom till de välkända och berömda skidskolorna för både barn och vuxna, samt en afterski som inte går av för hackor, så förstår du att du kommit rätt.

Äventyr att minnas

Hundsläde till en bortglömd fjällkåta i skogen, eller en mysig stuga i en dalgång, kan för många vara den optimala upplevelsen på sin fjällresa. Bygg en igloo som du övernattar i, gör en expedition upp på fjället i snöskor, åk på skotersafari ut i vildmarken, ta på dig fjällskidorna och skida genom ospårad terräng upp till en fjällstuga där ved, yxa och kamin står redo att fritt användas. Njut av norrskenet under den kristallklara krispiga fjällnatten, eller låt vindarna ta dig fram längs kalfjället med en kite fastspänd i midjeselen. Allt detta under trygg och säker ledning av olika erfarna lokala aktivitetsarrangörer och guider.

Mat och dryck för alla sinnen

Oavsett om du är en finsmakare och gärna besöker White Guide-restauranger, eller om du föredrar något enklare efter en dags skidåkning, hittar du det du söker i Sälen och Trysil. Efter en härlig dag i backen, blir ett besök på någon av regionens krogar ofta en kulinarisk upplevelse. Inte sällan bjuds du på måltider där råvaror är regionalt producerade eller viltplockade här i Dalarna. Lokalt producerat hantverksöl eller en flaska 2008 La Tachê omsorgsfullt lagrad i en gedigen vinkällare, välj efter eget tycke och smak.

Djur, natur och kultur

Gör en avstickare från krysslederna på fjället, och den hänsynslösa tomheten visar sig snart. I närområdet är chansen stor att stöta på älg eller bäver. Eller kanske ett övergivet björnide långt in i skogen. Spåren ligger ofta kvar i snön vid skogsbrynet eller längs fjällets flacka sluttningar. Sommarens stänkande vattenfall blir vintertid majestätiska isfall, och snövesslan anlägger sin vita vinterdräkt. Att avstånden sen aldrig är långt till en koja med värmande kamin, gör inte naturupplevelserna mindre spännande eller exotiska.

Hitta ditt favoritboende

Slott eller koja. Välj och vraka brand stugor, lägenheter eller hotell. Hitta din favorit på glidavstånd till skidbacken eller en bit ifrån i direkt anslutning till skidspår och leder som tar dig till vidare äventyr.

Transfer till och från flygplatsen

Välj mellan gemensam transfer eller privat transfer. Vill du vara lite äventyrligare kan du välja skotertranfer eller hundspann direkt från flygplatsen till ditt boende.