BAGAGE

Bagage på flyget

Här har vi sammanställt några viktiga fakta som kan vara bra att veta inför din flygning till och från Scandinavian Mountains Airport. Vi rekommenderar dig att kontakta ditt flygbolag eller Transportstyrelsen för aktuell information.

Handbagage

Handbagage som tas ombord på flygplanet måste få plats i förvaringsutrymmet. Därför kan storlek och vikt på tillåtet handbagage variera mellan olika flygbolag. Kontrollera direkt med ditt flygbolag vad som gäller för din resa.

Vätskor

Vätska, krämer, geléer och sprayer i behållare som rymmer max 100 ml (1 dl) får tas med i handbagaget. Ovanstående flaskor, burkar, tuber etc ska placeras i en genomskinlig en-liters plastpåse och utan problem få plats i påsen, som ska vara stängd. Plastpåsen ska vara återförslutningsbar. Det är tillåtet att medföra en (1 st) enliters plastpåse per varje passagerare som har biljett/boardingkort. Förbered dig så långt du kan och packa helst påsen hemma, så att hanteringen på flygplatsen blir så smidig som möjligt. Om du inte har möjlighet att få tag i en återförslutningsbar en-liters plastpåse kan du få en sådan på flygplatsen. 

Medicin/specialmat

Du får ta med mediciner som behövs under resan. Packa flytande mediciner, barnmat och dietmat så att du lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. De behöver dock inte ligga i plastpåsar. Som barnmat räknas inte läskedrycker eller liknande.