incheckning

Incheckning

För att få tillträde till flygplanet måste du som resenär vara incheckad och ha ett boardingkort även om du endast reser med handbagage.

Hur lång tid i förväg?

Flygbolagen har olika rekommendationer för när du behöver checka in. Kontakta ditt flygbolag om vad som gäller för just din resa.

Id-kort eller pass

Du måste vara beredd på att legitimera dig så ta med id-kort eller pass, beroende på vart du ska resa.

Säkerhetskontroll

Alla resenärer måste genomgå en säkerhetskontroll innan resan. Om du förbereder dig så går passeringen snabbt, smidigt och enkelt. Hos Transportstyrelsen kan du läsa mer om vad som gäller för flygresa och säkerhetskontroll vid resa från Sverige.

Villkor i samband med användning av säkerhetsskanner

 

  • Scandinavian Mountains Airport använder säkerhetsskanner i samband med säkerhetskontroll av passagerare och andra personer än passagerare.
  •  

Personer som ska genomgå säkerhetskontroll har alltid möjlighet att välja på att bli säkerhetskontrollerad antingen i säkerhetsskannern eller genom manuell genomsökning.

 

Säkerhetsskannern producerar lågfrekventa radiovågor över och runt personens kropp. Radiovågorna är inom riktlinjerna och begränsningarna för allmänhetens exponering för elektromagnetiska fält.

 

För att skydda personens integritet använder sig säkerhetsskannern av en generisk figur, se nedan, som visar med rutor var på kroppen det larmar. Den generiska figuren kan inte förknippas med någon information om personen och raderas genast när analysen är utförd.

 

Larmar personen i säkerhetsskannern kan ytterligare säkerhetsåtgärder krävas för att lösa larmet.